donderdag 24 juli 2008

Offerte Eandis.

Donderdag 24 juli valt de offerte van Eandis in de bus. Ze laten er blijkbaar toch niet te veel gras over groeien. Met een inspectie van het terrein is ons dossier volledig. Nu is het aan ons om de nodige voorbereidingen te treffen.

We moeten nog wel een en ander doen. Ten eerste moeten we een werfkast zoeken, want onze aannemer werkt maar een goede maand op onze werf en nadien zullen we zelf nog stroom nodig hebben. Die werfkast moet een en ander van automaten en zekeringen bevatten. In de meegeleverde brochure zijn de benodigdheden in felle kleurtjes aangeduid. Dat maakt het al iets gemakkelijker.

Daarna moeten we zorgen dat de nodige wachtbuizen gelegd worden. Het lijkt ons handig om meteen de buizen voor de andere nutsleidingen in de grond te stoppen. Dan moeten we wel eens informeren hoe we dat best aanpakken. Eigenlijk wel lastig dat je daarvoor bij zoveel verschillende instanties terecht moet.

We mogen natuurlijk niet vergeten onze groene energieleverancier te contacteren. ’s Avonds regelen we het contract voor de energielevering via de website van Lampiris. Dat gaat allemaal heel vlot. Contractje donwloaden, invullen en opsturen.

Als dat allemaal gedaan is zullen we finaal de werfkast nog moeten laten keuren alvorens de aansluiting wordt uitgevoerd.
Bij het napluizen van de offerte bemerken we dat de planning voor de aansluiting voorzien is voor begin september. Dat is vervelend, want onze aannemer wil rond half augustus beginnen. We besluiten binnenkort eens langs te gaan op het kantoor van Eandis in de buurt van onze werf. Wellicht is die planning niet zo strikt en valt er wel een vroegere datum te regelen.

Geen opmerkingen: