woensdag 30 juli 2008

Bouwvergunning.

Sinds vorige week liggen er twee uitnodigingen te wachten om een pakketje op te halen bij de post. Arq ontvangt regelmatig pakketjes en met de drukte van de laatste dagen is het er nog niet van gekomen. Vanmorgen toch even tijd. Wat we niet hadden gemerkt, is dat een van de twee uitnodigingen geen pakket is, maar een aangetekend schrijven. En ja hoor, het zijn de papieren voor onze bouwvergunning.

Maar we zijn er nog niet. De bouwvergunning wordt pas van kracht op 2 augustus als Stedenbouw tegen dan geen bezwaar heeft opgestuurd. En om effectief te kunnen bouwen, moeten we nog twee formulieren invullen en aangetekend verzenden naar de gemeente en de dienst ruimtelijke ordening van de provincie. En dat acht dagen voor de aanvang der werken. De eigenlijke bouwvergunning moeten we dan nog op de werf aanplakken voor de start van de werken.

Aangezien we echt snel moeten starten om de funderingen klaar te hebben voor de aannemer, vullen we meteen alles in en sturen het op. We nemen als startdatum 7 augustus. Als de grondwerken nog daarvoor moeten gebeuren, zal dat geen probleem zijn. Strikt genomen hebben we geen bouwvergunning nodig voor kleine niveauverschillen.
Nu dat in orde is, ziet het er toch weer iets beter uit. Nu bang afwachten wat volgende dinsdag zal brengen.

Geen opmerkingen: