maandag 7 juli 2008

Het strooien hutteke.

Maandagmorgen bellen we een kwartiertje na negen uur (we willen niet ongeduldig overkomen) naar de dienst ruimtelijke ordening. Het is even zoeken naar ons dossier maar dan komt de man terug aan de telefoon: 'Aha, da's die aanvraag voor dat strooien hutteke' (lezen met een zwaar Kempisch accent). Maar gelukkig is het dossier helemaal klaar. Diezelfde avond moet het op de gemeentraad enkel nog officieel goedgekeurd worden door het schepencollege.

De vergunning blijkt in orde op één zaak na. De autostaanplaats voor de woning beantwoordt niet aan de bouwvoorschriften. De voortuinstrook moet namelijk als tuin worden ingericht. Laat dat nu net het enige zijn dat de architect op onze vraag nog snel had aangepast. Ach, als het dat maar is, daar kunnen we wel mee leven. Vooral omdat we nu zeker weten dat we verder kunnen.

Hoe zal alles nu verder verlopen?
1 Goedkeuring door het schepencollege.
2 Het dossier wordt doorgegeven aan Stedenbouw.
3 Wij storten een waarborg voor eventuele schade aan het openbaar domein. Of we komen dat ter plekke betalen.
4 Als stedenbouw binnen de vijfentwintig dagen geen bezwaar heeft, kunnen we begin augustus starten.

Joepie, ons project staat nu echt in de startblokken. Wel nog even al die andere zaakjes regelen: de offerte van de aannemer nog eens goed napluizen, zorgen voor stroom op de werf, afspraken maken met de grondwerker en nog even zoeken naar een betrouwbare betonleverancier voor de fundering.
We moeten nog zorgen voor de dakbedekking. De aannemer heeft wel een prijs gegeven om die er op te leggen, we moeten enkel zorgen dat het materiaal geleverd worden. We weten eerlijk gezegd nog niet eens of we nu leien of pannen willen. Dat wordt nog een heuse zoektocht.
Toch alvast de architect op de hoogte brengen en de offerte van de aannemer die ondertussen in de bus is gevallen ondertekenen en opsturen. En dan uitzoeken hoe we bij Eandis die werfaansluiting moeten regelen.

Geen opmerkingen: