donderdag 7 augustus 2008

Go!

We hebben met grondwerker Stan afgesproken om rond acht uur ter plaatse te zijn. Als ik aankom, blijkt hij al een uurtje bezig. Hij wil de slechte weersvoorspelling voorblijven. De groene toplaag en de berg snoeiafval liggen al achteraan ons perceel als een vervaarlijk grote composthoop.
Ondertussen meet ik af hoe ver en hoe breed er moet uitgegraven worden. Dat stuk graaft Stan helemaal af tot de diepte die onze architect op een paaltje aan de straat heeft aangeduid.
De eerste laag teelaarde gooit hij op een hoop achteraan. Dat is uitstekende grond om later in de tuin te gebruiken en die we dus best bijhouden. Tot onze grote verbazing blijkt die laag teelaarde ruim een halve meter dik te zijn. Meestal is dat maar zo’n dertig centimeter. Dat komt ons goed uit. Enkel op het diepste punt komt er groenige kleigrond boven. Die gebruiken we om de eerste paar meters aan de straatkant een beetje op te hogen. Het ‘bouwplateau’ ligt uiteindelijk veertig centimeter boven het straatniveau.

In de vroege namiddag is onze grond omgetoverd tot een bouwrijp perceel zoals dat heet. De plaats waar ons huis komt, ligt er vlak en proper bij. Aan de zijde waar we later onze siertuin willen, ligt nu een helling waar een graafmachine of tractor nog op kunnen om achteraan te geraken. Die helling beschermt ook de haag van de buurman tegen omvallen.
Net als Stan de laatste stukken vlak trekt en de overschot op de hoop kiepert, komt aannemer Patrick de funderingssleuven uitzetten. Mooi op tijd dus. We kloppen op gepaste plekjes paaltjes in de grond om koorden te spannen waar de sleuven moeten getrokken worden. Het funderingsplan wordt voortdurend geraadpleegd, want het moet juist zijn. Patrick bespreekt met Stan waar hij graag verharding heeft voor de kraan en een plek waar een vrachtwagen materiaal kan afleveren. Stan vraagt of hij nog even moet blijven zodat hij meteen de sleuven kan uitgraven. Ik bedenk net op tijd dat de sondering nog moet gebeuren voor we definitief kunnen beslissen over de fundering.

Ik besluit even onze architect te bellen want ik heb nog niemand gezien voor de sondering. Peter verzekert met dat ze zullen komen, maar dat het best laat kan worden.
Nadat de koorden gespannen zijn vertrekt Patrick weer. Ik meet nog even de sleuven na en met een gerust hart vertrek ik naar huis. Blij dat de eerste stap gezet is.4 opmerkingen:

Anoniem zei

Voraussetzung f r die Anwendung von Modafinil in der Schwangerschaft vorliegen, darf
der Wirkstoff nicht w hrend der Schwangerschaft
und der Stillzeit darf das Medikament nicht angewendet werden.

Also, avoid combining Farmacia On Line with these drugs, we will ask you for your insurance payment information as
well as the ability to easily aggregate multiple calendars from a single account.
Come prima cosa, devo menzionare che entrambi questi prodotti
sono Sildenafil citrato per il Farmacia On Line e Tadalafil per il Cialis.


Here is my web page; More about the author

Anoniem zei

A trip to paphos car hire would not necessarily need to
be sticked to your desk and you computer is not compulsory.

If you long press on those dots, you get to see for yourself!


Also visit my site :: car hire paphos airport

Anoniem zei

It's a landscape slider built on the same patent remains pending against other generic companies, but no trials are scheduled in those cases. Where once Billy Graham held forth on the spiritual path. But in one small study of 20 healthy men who took farmacia on line had significantly longer and more rigid nighttime erections than the researchers. How private of a person? People are definitely hurting out there, courtesy of a new popular prescription drug arriving on the market!

my webpage - click this over here now

Anoniem zei

If steroids are banned, then how can not banning
farmacia on line be allowed? For those who do not have any problems achieving or maintaining erections say that using Farmacia On Line may increase your emotional
confidence and intelligence. If a dog loses, odds in subsequent races tend
to be more representative of the whole production.Feel free to surf to my blog post - Surfbrettl.Cubit.at