woensdag 20 augustus 2008

Stro.

Nu de eerste helft van augustus voorbij is, beginnen we te vermoeden dat onze stroboer ons vergeten is. Her en der is het graan al binnengehaald! Als we hem bellen, moet hij toegeven dat hij niet meer aan ons gedacht heeft. Maar geen nood, augustus is nog niet voorbij. Het kan dus nog, al moeten we nu niet meer talmen. Het enige probleem is de grote hoeveelheid. Fons kan geen 1500 balen stro stapelen in zijn schuur.
We spreken af dat hij donderdagmorgen eens op de werf gaat kijken wat er mogelijk is. Wij gaan ondertussen al op zoek naar paletten om het stro op te leggen en een plastiekfolie om alles te beschermen tegen de regen. Uiteindelijk ziet Fons het wel zitten om twee wagens, ongeveer 800 botten, bij te houden en twee wagens te leveren zodra het weer wat beter wordt. Da's alvast afgesproken.

We gaan ondertussen langs bij de bouwhandel om een offerte te laten maken voor onze dakpannen. We informeren meteen naar prijzen van wachtbuizen en kiezels en durven te vragen waar we aan vijftig paletten kunnen geraken.
Europaletten werken met een systeem van waarborg. Het is wel de gewoonte om zelf het transport te regelen. Ik suggereer om die paletten te leveren samen met de wachtbuizen, en de vriendelijke man ziet dat best wel zitten.

Dat gaat allemaal in orde komen.

Geen opmerkingen: