zaterdag 29 augustus 2009

Warm water, please?

Vandaag hebben we eindelijk ons bad geïnstalleerd. Dat heeft even geduurd omdat we nog moesten uitvissen hoe we de aansluiting met de afvoerbuizen best konden realiseren. De afvoer hebben we vorige herfst al voorzien en simpelweg dwars door de vloer naar buiten geleid. Na wat heen en weer geloop naar de doe het zelf-zaak zijn we er eindelijk uit. Met een flexibel en het juiste verloopstuk is alles nu water- en reukdicht afgewerkt. Het water loopt nu mooi weg, zonder lekken op de vloer. Oef!
De bijpassende kraan voor het vrijstaande bad is ook geen lachertje. Zonder gebruiksaanwijzing is het niet eenvoudig dat zaakje te installeren. Na enkele uren prutsen en proberen lukt het uiteindelijk. Het resultaat mag best gezien worden. Onze badkamer krijgt er een stuk meer cachet mee.

Na al dat gedoe zetten we ons aan de afwerking van de combi gaswandketel zodat we eindelijk warm water kunnen tappen. Bij de ketel hadden we een aansluitset gekocht, maar die was voorzien op buizen van 15 mm. Brainbox heeft ons buizen geleverd van 20 mm. Daar moet dus nog een verloop tussen. Bompi speelt alweer de redder in nood en heeft daar vakkundig een mouw aan gepast. Nu moeten we alles nog aansluiten.

Als dat gebeurd is, kunnen we eindelijk ons warmwatercircuit uittesten. We zetten voorzichtig een kraantje open. Ja, er komt water uit. Alleen is het koud. We controleren de ketel en die geeft een foutmelding: te weinig druk. Hallo? Een geiser met te weinig druk? Met de handleiding erbij ontdekken we dat onze combiketel in de eerste plaats een cv-ketel is, met de geiser functie als extraatje. We moeten dus minstens een radiator aansluiten voor dat ding zijn werk doet.

We zullen het nog even zonder warm water moeten stellen... +%*!§&*#!!!!!!!!!!!!
Geen opmerkingen: