zondag 2 augustus 2009

Schilderen - kleur!

Vanmorgen zijn we meteen gestart met een nieuwe grondlaag voor het plafond. Meteen daarna hebben we de kinderkamers aangepakt. Die leemverf is echt een plezier om mee te werken. De verf voelt wat dikker aan dan 'gewone' verf en laat iets meer textuur zien. Dat verdoezelt de kleine oneffenheden, leuk. Deze verf blijkt ook een uitstekend dekkend vermogen te hebben. Dat merken we vooral aan het 'fire brick' rood dat we in de inkomhal aanbrengen. Rood is meestal een kleur die twee of meer lagen nodig heeft, en dan soms nog niet goed effen dekt. Met deze leemverf volstaat één laag voor een zuivere, egale kleur.

Fantastisch. Het rood steekt wat fel af tegen het frisse groen van de kinderkamers. Het verrast ons, maar we troosten ons met de gedachte dat er later toch een deur tussenkomt. Het warme roze is een uitstekende keuze van ons dochter. Het is roos, maar helemaal niet te fel. Ook de kleur voor de badkamer is een schot in de roos. Het is een warm blauw met een zweem van groen. Dat geeft een perfect zuiders tintje aan onze badkamer. Het fuchsia in de keuken is best straf, maar dat mag wel omdat daar toch een grote kast komt. Voor het plafond hebben we het witste wit van de leemverven gekozen. Echt wit is dat niet, maar het geeft precies het resultaat dat we voor ogen hadden. De keuken en eetkamer lijken ruimer dan voorheen. En dat mag wel, want er moeten nog wat meubels in.

Met deze grote stap begint Casa Pixie er echt als een huis uit te zien. Nu nog een vloer zodat we de vaste meubels (keuken, douche, bad) kunnen installeren. De vloer hebben we begin juli besteld, maar het bouwverlof is er tussen gekomen. Morgen zullen we eens informeren wanneer we onze vloer kunnen verwachten. We hebben alvast een helper voor vrijdag. Hopelijk kan de vloer tijdig geleverd worden. Spannend. In afwachting kunnen we deze week de regenwaterput aansluiten, de pomp installeren en/of de riolering aanleggen.1 opmerking:

Joke zei

Mooi!
Leuk he, die leemverf!