vrijdag 7 augustus 2009

Planken vloer.

Na het bouwverlof hebben we meteen de leverancier van onze planken vloer opgebeld. Gelukkig was hij ons niet vergeten. Vandaag levert hij 's morgens vroeg de eiken planken en de lijm keurig af. De vernis op waterbasis is er niet bij. Het witte pigment dat ervoor zorgt dat de eiken planken niet zullen verkleuren was niet op voorraad. Dat zal voor volgende week zijn. De man maakt zich er niet druk om, want de vloer ligt er nog niet. Ik durf haast niet te zeggen dat ik had gehoopt zondag al te kunnen beginnen met de vernis.

We starten met de keuken en de badkamer zodat we daar volgende week zeker de meubels kunnen installeren. Al wat we verder nog kunnen doen is meegenomen. Al hopen we stiekem dat we tot en met de dressing onze vloer kunnen plaatsen. Dan kunnen we volgende week bij de verhuis al veel spullen meteen op de juiste plek zetten.
Eerst leggen we de planken van de vloer netjes uit. Waar nodig zagen we er een stuk af. Wat we afzagen gebruiken we om een volgende rij te beginnen. Op die manier beperken we het afval. Na enkele uren ligt de vloer van de keuken er helemaal. We duiden aan tot waar we alles gelegd hebben en halen dan de vloer er terug uit. We leggen de planken keurig op stapeltjes. We strijken de OSB ondervloer in met lijm en plakken de vloer er meteen op. Het plakken van de vloer gaat aardig vooruit. Dat komt goed uit want zo zal het vast lukken om ook de badkamer vandaag al te doen.

Uiteindelijk lukt het wel, maar het is ondertussen flink laat geworden. We zullen dit weekend hard moeten doorwerken om de vloer tot de dressing te plaatsen. Met die waterbasis vernis kunnen we gelukkig twee lagen in een dag leggen. Misschien moeten we morgen toch eens bellen of dat wit pigment er tegen maandag kan zijn. Maar eerst zorgen dat die vloer er ligt.


Geen opmerkingen: