zondag 22 maart 2009

Stromuren maaien.

Een tijdje geleden zagen we op televisie in een reportage over twee strobouwprojecten een handige manier om strobalen effen te maken. In plaats van met een zware heggenschaar de balen te lijf te gaan, gebruikten ze een kleine trimmer. Dat was een leuk idee om te onthouden. Nu wordt het tijd om dit uit te proberen.

Het grote voordeel van een trimmer is dat die veel minder weegt zodat je heel wat langer aan de gang kunt blijven. Bovendien snijdt zo'n trimmer de uitstekende plukken stro perfect af. Zelfs boven je hoofd werken is goed te doen. Zo hebben we meteen een efficiënte manier om het stro van het dak te kortwieken.4 opmerkingen:

David Jochems zei

Hey Wim,

Zoals gewoonlijk weer heel mooie foto's. Altijd een plezier om even op jullie blog te komen kijken.
Die tip van de trimmer gaan we zeker onthouden. Is het mogelijk om de ganse muur zo te doen of kan je die trimmer enkel gebruiken voor de afwerking?

In ieder geval, het ziet er geweldig uit! Die houtenschaal van de boswachter op rust is ook geweldig, zeg hem maar dat we binnen een paar maanden ook wat stukken balk over zullen hebben ;)

Gr, David

ARQ zei

David, die trimmer gebruiken we voor de volledige muren en de plafonds. We hebben wel gemerkt dat de draad zo sneller opraakt dan wanneer je gewoon gras maait. En dat hangt dan nog af van het type/merk trimmer.
Tja, we gebruiken de trimmer natuurlijk niet echt zoals het hoort...

joris zei

Hallo,

Mijn vriendin en ik gaan in het kort ook een woning met stro bouwen in Emblem. Ik heb jullie blog gevonden vie Hans en Liselote, colega van mijn vriendin.
Ik merk vele gelijkenissen aan ons ontwerp met jullie woning.
Onze architect is Henk Van Aelst.

Is het misschien mogelijk om eens een bezoekje te brengen?

Graag tot later.

Joris

jorishendrickx@mail.be
0497.499.278

ARQ zei

Joris, bezoekers zijn altijd welkom (als ze het vriendelijk vragen tenminste). We bellen je eerstdaags om iets af te spreken.
Tot gauw!