maandag 23 maart 2009

EPB.

Onze ramenmaker werkt voor de beglazing en de ventilatieroosters met bedrijven die daar meer verstand van hebben. Nadat hij het ventilatieplan van onze woning had doorgegeven om een offerte te laten maken voor de ventilatieroosters, contacteerde dat bedrijf ons omdat het type rooster niet door de architect of de EPB-deskundige is vastgesteld. Onze architect werkt altijd met een ventilatieplan waarop de debieten per ruimte staan aangegeven, zonder specifiek het type rooster te vermelden. Een vervelend probleem.

Na een korte bezinning besluiten we dan maar die EPB-deskundige die we verplicht moeten aanstellen nu maar in te schakelen om dit zaakje op te lossen. Als we die kosten dan toch moeten maken, kunnen we dat beter nu doen zodat we er nog wat aan hebben. Vandaag gaan meteen een paar offerteaanvragen de deur uit. Hopelijk krijgen we snel wat prijzen binnen zodat we weldra kunnen beslissen en de juiste keuzes kunnen maken.

PS: EPB = Energieprestatie van het binnenklimaat. Met deze rekenmodule wordt het energieverbruik van een woning in kaart gebracht. Het resultaat wordt samengevat in het E-peil, dat voor nieuwbouw niet hoger mag zijn dan 100. Ligt het peil lager dan 70, dan kom je bij de energiezuinige huizen.

Geen opmerkingen: