woensdag 25 maart 2009

Skelet binnenwanden.

Voor onze binnenwanden werken we met een rooster van houten balken waarop we fermacell platen bevestigen. De binnenwanden hoeven niet superstevig te zijn en zo'n constructie laat ons toe bekabeling en leidingen in de muren te verwerken.
We bouwen vandaag het skelet op. De balken worden netjes op maat gezaagd en na heel wat pas- en meetwerk, kunnen we aan de slag. Al snel krijgt de ruimte een heel ander uitzicht en krijgen we een beter idee van de kamers. We schieten aardig op.

Terwijl we bezig zijn regent het buiten pijpenstelen. Door de stevige wind uit het westen slaat de regen tegen de kepers van de dakoversteek en loopt het water langzaam langs de nokligger naar binnen. Daar druppelt het water op verschillende plaatsen binnen. Dat is niet goed! We hadden een tijdje geleden wel enkele plasjes opgemerkt, maar hadden toen het idee dat onze plastiek zeilen niet helemaal goed hingen. Nu zien we echt wat er aan de hand is. Het water loopt gewoon langs de kepers naar binnen!

We bellen meteen de architect maar krijgen niemand te pakken. Het is dan ook al laat. We besluiten op te kramen en zeker morgen de architect op de hoogte te brengen van de nattigheid die we voelen.
Geen opmerkingen: