donderdag 12 maart 2009

Opmeting ramen.

Vorige week zijn we de offerte voor onze ramen gaan bespreken. We hadden uiteindelijk nog geluk dat de zaakvoerder zelf ter plaatse was. Een kantoorbediende had ons al afgeraden om de afzelia niet te beitsen, maar de specialist gaf toe dat het zonder beitsen ook wel kan, alleen wordt het hout dan grijs, wat de meeste klanten niet zo leuk vinden. Dat gesprek is verder erg positief verlopen.
Het werd al snel duidelijk dat die man een gedegen vakkennis heeft en hij wist ons meer dan eens goed raad te geven. Zo stelde hij voor om geen deuren maar ramen te voorzien naar de terrassen. Met ramen heb je wel een opstaande rand (wat we in principe niet zo mooi vinden), maar ze isoleren beter en ze geven de regen geen kans om binnen te komen. Met deuren is dat altijd moeilijker. En deuren zijn bovendien een pak duurder. We gaan dus de betere optie kiezen en ze kost ons nog minder ook. Wat kan je nog meer wensen?

Vandaag is de man langs geweest voor de technische opmeting. Daarbij heeft hij de nodige tijd genomen om alle details goed te bekijken. We gaan de ramen in het gevelvlak plaatsen, gelijk met de uiteindelijke bepleistering. Zo geven we regen nog minder kans om in de muren door te dringen. We krijgen nog wat instructies om de dorpel onder de voordeur twee centimeter te verlagen. Zo kan er een stevige onderdorpel in afzelia onder de deur die gelijk komt met de vloer binnen. Een leuk karweitje voor de komende dagen.

Geen opmerkingen: