maandag 12 april 2010

Afdichting nok (bis).

Een tijd geleden hebben we gemerkt dat de afdichting van de nok niet volstaat. Nog steeds niet. We hebben het probleem vorig jaar al gesignaleerd bij onze architect. Zijn antwoord toen was ondermaats zodat we besloten het zelf aan te pakken (zie Afdichting nokligger). Sindsdien is het huis bij gewone neerslag perfect waterdicht zoals het hoort. Bij hevige wind met veel regen loopt het toch nog mis. Dan loopt het water langs de spanten naar beneden en dringt druppelsgewijs binnen.
Op dit moment is dat nog geen ernstig probleem omdat onze bovenverdieping nog niet klaar is. Uiteindelijk hebben we dat probleem maar drie keer gehad sinds we hier wonen. Maar dat mag niet blijven duren natuurlijk. Onze architect hebben we deze keer wijselijk overgeslagen. Ondertussen hebben we wel iemand gezocht die dat probleem voor ons wil aanpakken. Beter nog, we hebben iemand gevonden. Al zullen we nog even moeten wachten tot hij tijd heeft om dit werkje te klaren.
Gevolg is dat we ons terras daardoor even moeten uitstellen. Want op die plaats moet de hoogtewerker nog komen. Het is een beetje tegenslag, maar we hebben ondertussen nog genoeg andere klusjes op te knappen. We zullen in elk geval ons keermuurtje verder afwerken en de strook naast het huis alvast vlak maken.

1 opmerking:

Unknown zei

Dag Arq

Cf. mijn bericht bij de eerste melding van dit probleem in 2009.

Groetjes

Guy