zondag 18 april 2010

Keermuurtje.

Nu de fundering goed is uitgehard, kunnen we de twee rijen snelbouwstenen metsen. Daarmee komen we net onder de hoogte van de vloer binnen. Zo kunnen we houten planken van de gevel tot op dit muurtje leggen met het effect alsof de vloer van binnen doorloopt naar buiten. Op die manier trekken we onze leefruimte ook visueel door naar buiten. Alsof die grote raampartij nog niet voldoende is!
Het terras van kasseien komt aan de andere kant tot tegen het muurtje maar dan wat lager. Tussen het terras en het muurtje voorzien we een gootje voor de afwatering. De planken laten we een stukje over dat gootje uitsteken om dat zo te camoufleren.
De eigenlijke vorm van het terras ligt nog niet helemaal vast. We weten al dat het geen simpele rechthoek zal worden. We hebben nog wat tijd om daar even verder over te tobben want de uitwerking van het terras zal nog even op zich laten wachten omdat eerst de dakwerker moet langskomen. Voorlopig maken we het muurtje al klaar. Dan kunnen we de grond naast het huis wat ophogen en op die manier vlak maken zodat de hoogtewerker vlak kan staan.

Geen opmerkingen: