zaterdag 17 april 2010

Inspectie gevelbepleistering.

De werken aan de gevel waren oorspronkelijk voorzien voor november vorig jaar. Omdat Mathias de stucadoor wat achterstand had opgelopen, is het toen niet doorgegaan en is het nu nog even wachten op vorstvrije dagen. Vandaag komt hij Casa Pixie al even bekijken om het werk in te schatten en ons nog wat tips te geven. Dat is geen overbodige luxe want die enkele rietmatten die we al hebben vastgeniet, blijken wat dicht tegen elkaar te zitten. Het is beter om het riet wat uiteen te trekken zodat de kalk er beter tussen blijft zitten. Dat hadden we eigenlijk zelf al gemerkt bij het lemen van die rietmatten. Gek dat we daar tegen de gevel niet aan gedacht hebben.
Verder bespreken we waar de rietmatten overal nodig zijn. Ze moeten op alle houten balken waar de kalkpleister overheen gaat, best met een beetje overlapping in het stro. Onderaan de pleister wordt een profiel voorzien zodat het water goed van de gevel weg afdruipt. We willen wel de pleister tot onderaan de onderste balken. Dat is niet optimaal voor de bepleistering, maar het lijkt ons veel mooier. Nog een laatste karweitje voor ons wordt het plaatsen van een opstaand randje op de dorpels van de ramen. Om te zorgen dat het water niet naast de ramen op de bepleistering naar beneden loopt.
Uiteindelijk zijn we haast blij dat we nog tijd krijgen tot eind juni met al die voorbereidingen. Want vroeger zal het niet lukken voor Mathias. Ach, zolang we niet nog eens een winter met zo'n plastieken gevel zitten, zijn we al content.

1 opmerking:

Sophie zei

Wat vervelend dat jullie vertraging op hebben gelopen. Hopelijk kan de stucadoor jullie wensen vervullen.
Anders is deze website misschien nog een uitkomst voor jullie: http://www.stucadoor-weetjes.nl/artikelen/stucwerk/raapwerk-pleisterwerk.html Ik heb via deze website ook een stucadoor gevonden voor het stuken van mijn buitenmuur. Het resultaat is erg mooi geworden, ben dus een tevreden klant! Succes!