vrijdag 10 juli 2009

Waterput en septische tank.

In zeker zin is het misschien wat gek om een waterput en septische tank te plaatsen nadat het huis er staat. Maar we hadden vooraf geen duidelijk idee waar we die best kunnen zetten. Nu hebben we daar een beter zicht op. Voor de waterput hebben we niet veel keus, naast het huis past die niet, dus komt hij erachter (vooraan ligt die hoop leem nog in de weg). De septische put komt zo dicht mogelijk bij het toilet. Hoe we alles precies moeten gaan aansluiten is nog niet duidelijk, maar dat komt vast nog.
Voor de grondwerker is het plaatsen van die putten een simpel karweitje. Op een kleine twee uur tijd zitten beide putten erin. Nu de kraan er is, laten we meteen onze grond nivelleren. Onze vertrouwde berg verdwijnt en maakt plaats voor flink wat ruimte. Nu zien we duidelijk hoe groot onze tuin zal worden. Het niveauverschil tussen het huis en de tuin valt nu extra op. We zullen nog creatieve oplossingen moeten bedenken om dat verschil te 'verdoezelen'.

Tussendoor leggen we de gasleiding in de vloer en halen we het elektrisch materiaal op dat eindelijk is toegekomen. Dit weekend werken we de gasleidingen en de elektrische installatie af zodat we dinsdag alles kunnen laten keuren. Het lijkt weer allemaal vlotjes te verlopen.Geen opmerkingen: