zaterdag 4 juli 2009

Leidingen sanitair.

Het openmaken van de vloer valt uiteindelijk best mee. De leidingen liggen daarna snel in de vloer. Het moeilijkste deel is om de leidingen onder de vloer door de tien centimeter dikke balken te wurmen. Na heel wat gepruts krijgen we dat ook voor elkaar. Stukje bij beetje valt het allemaal in de plooi. Alle leidingen liggen klaar. Het aansluiten van de aftappunten en de collector doen we later wel.

We hebben na enkele weken nog geen offerte ontvangen van onze 'gehabiliteerde' gasinstallateur Bob. Na vele pogingen hebben we hem deze week eindelijk kunnen bereiken. De offerte was klaar en zou hij vrijdagavond persoonlijk komen toelichten. Wij hebben Bob niet meer gezien of gehoord. Zijn telefoon beantwoordt hij niet meer. Dat is blijkbaar de manier waarop sommigen zaken doen; niet dus. We zullen de gasleiding dan maar zelf leggen. We moeten wel, aangezien de aansluiting van gas en elektriciteit al vastligt op 20 juli. De gaten in de vloer zijn in elk geval al gemaakt.
Voor die datum moeten we de installatie nog laten keuren. Dat geeft ons nog een dikke week tijd om de gasleidingen te leggen, alle stopcontacten en schakelaars te installeren en het hele zaakje te laten keuren. Dat zal even doorwerken zijn, maar dat lukt wel.
Geen opmerkingen: