zaterdag 25 juli 2009

Keukenplafond.

Na heel wat twijfelen hebben we een tijd geleden al besloten om geen leem te gebruiken voor het plafond van de keuken en eethoek. Niet alleen omdat het niet gemakkelijk zal zijn om dat mooi glad te krijgen. Het plafond is niet al te hoog. Een lichte kleur en strakke afwerking zullen helpen om die indruk tegen te gaan. Bovendien gaat het om een behoorlijke oppervlakte. Dan wordt het wellicht een beetje te veel leem.

Met de nodige hulp beginnen we op vrijdag de Fermacell platen tegen het plafond te plaatsen. Het wordt al snel duidelijk dat we twee dagen nodig hebben om die veertig vierkante meter nauwsluitend tegen elkaar te bevestigen. We werken liever op een rustig tempo. Te snel werken zou ons achteraf veel tijd kosten om de kleine foutjes weer te corrigeren.
Op vrijdag geraken we halfweg. Dat geeft ons het nodige vertrouwen om vandaag op hetzelfde tempo en met dezelfde aandacht voor een goede afwerking de rest aan te pakken. Tegen de avond ziet de ruimte er helemaal anders uit. We zijn behoorlijk tevreden.

Nu wacht ons nog een week met veel plamuren en schuren.

Geen opmerkingen: