zondag 21 juni 2009

Kabels en leem.

Vooraleer Eandis kan overgaan tot aansluiting van gas en elektriciteit moeten de installaties gekeurd worden. Op zich is dat wel logisch, we willen zelf ook dat die zaken veilig zijn. Voor de gasinstallatie is dat geen probleem als je met een gehabiliteerd installateur werkt. Wat de elektriciteit betreft zorgen we best dat de hele installatie gekeurd kan worden om te vermijden dat we een tijdelijke installatie krijgen die we later opnieuw moeten laten keuren.

Toen we vorige week ons elektrisch materiaal bestelden, hebben we gelukkig meteen alles besteld. Dat we met een bestelling moeten werken heeft te maken met onze keuze voor de stijlvolle Céliane stopcontacten en schakelaars van Legrand. De groothandel waar we ons materiaal halen, heeft dat niet in voorraad. Bestellen kan gelukkig wel, want het scheelt ons ruim de helft aan euro's.

Het andere materiaal hebben we meteen meegenomen zodat we nu de kabels en contactdozen van de verdieping kunnen installeren. Het is allemaal vrij eenvoudig zodat we nog wat tijd overhouden om de kabels aan het verdeelbord te fatsoeneren. Enkele kabels die we beneden nog niet hadden gelegd, kunnen we nu ook plaatsen.

Zondag werken we de laatste stukken leem van de keuken en eethoek af. Het stuk tussen de twee ruimtes en de vakken boven de ramen moesten nog dichtgemaakt worden. Nu dat klaar is kunnen we de Fermacell platen bestellen om dat plafond over enkele weken proper af te werken. Het oorspronkelijke idee om het plafond met leem af te werken is al een tijdje opgeborgen. Het gaat ons te veel tijd kosten en het maakt die leefruimte wel erg bruin. Een strak en helder plafond zal ons hier meer deugd doen. Het feit dat hier ook gekookt zal worden speelt bij die keuze ook mee.

Geen opmerkingen: