zondag 14 juni 2009

Chaos.

Nu de zomer nadert, begint de druk langzaam te stijgen. We willen in augustus verhuizen zodat de kinderen na de zomer meteen in hun nieuwe school kunnen starten. Er moet dus nog een en ander in orde gebracht worden voor dat mogelijk is.
Na de succesvolle verkoop van het 'oude' huis zijn we daar alvast begonnen met inpakken. Beter veel te vroeg dan veel te laat. We hebben de voorbije weken al heel wat dozen verzameld die we nu stuk voor stuk kunnen volproppen met onze spulletjes. De meest dozen willen we uiteraard gewoon verhuizen. Maar enkele dozen worden volgestouwd met spullen voor 'den Oxfam'. Zo geraken wij er gemakkelijk vanaf, terwijl die prullen voor een ander misschien nog van pas komen. Door zo vroeg te beginnen hopen we nog veel overbodige zaken te dumpen alvorens te verhuizen. Onnodig te vermelden dat ons huis stilaan een chaotische indruk geeft.

Ook op de werf begint het er wat chaotischer aan toe te gaan. Het ene moment wordt er volop leem gemaakt om de muren recht te trekken, het andere moment worden er nog wat kabels gelegd. Tussendoor moeten we nog heel wat zaakjes in gang zetten. De nodige nutsaansluitingen moeten we nu aanvragen, want dat vraagt allemaal de nodige tijd. En daar zijn we afhankelijk van anderen. We hebben de nodige aanvragen al ingediend voor gas, elektriciteit en water. We vergeten ook de kabeldistributie niet, zodat we in augustus tenminste kunnen bellen en surfen.
Deze week is er iemand komen kijken om onze gasleidingen te leggen. De normen daarover zijn niet altijd duidelijk, zodat we dat liever aan een professional overlaten. Het is niet zo veel werk, dat zal dus op korte termijn vast lukken. Tegen volgende week mogen we een offerte verwachten. Dat is alweer een zorg minder. Zo kunnen we meteen een datum prikken voor de aansluiting.

Morgen wordt het materiaal (leidingen en kranen) voor de sanitaire installatie geleverd. Onze wc-potten zijn besteld en de wasbakken hebben we al gekocht. Binnenkort moeten we nog beslissen over de douche en het bad. De keuken die we al een tijdje op het oog hebben zullen we stilaan eens moeten bestellen. Verder moeten we nog uitkijken naar een dampkap, een fornuis en koelkast. Het worden drukke dagen en weken...Geen opmerkingen: