zaterdag 24 januari 2009

Muurtje scheren.

Vandaag hebben we de muren van de keuken en de eethoek geschoren. Na een eerste scheerbeurt krijgen we een beter zicht op de gaten. De gaten moeten secuur worden opgevuld om koudebruggen en condens te vermijden. Het opvullen vergt uiteraard wat tijd. Maar we doen het liever goed dan snel-snel.
We merken alweer dat de natuurlijke aanpak het best werkt. In plaats van met de hand stro in de gaten te proppen, proberen we het eerst met een stukje afvalhout. Uiteindelijk blijkt een wilgentak nog het prettigst om mee te werken. Daar zitten geen rechte hoeken of splinters aan.

Let wel op!
In zo'n gat kan veel stro, onwaarschijnlijk veel stro. Maar als het blijft duren, loont het om eens aan de andere kant van de muur te kijken. Dan loopt het gat wellicht door de muur heen...

Nadat de muur helemaal opgevuld is, gaan we er nog een laatste keer over met de heggenschaar om de uitstekende plukken er weer af te snijden. Nog even de vloer vegen en we zijn klaar. Op naar de volgende muurtjes...

Op de foto's telkens voor en na...4 opmerkingen:

Ewoud B zei

Knappe muurtjes ;-)

Als jullie hulp nodig hebben met lemen binnenkort, laat je maar iets weten. Wie weet vinden we wel wat gaatjes in de agenda. Mijn vriendin en ik hopen tegen 2010 zelf aan de slag met stro en leem. En willen uiteraard graag wat ervaringen delen en opdoen tegen dan. Onze eerste afspraak is cursus bij casa calida.

Groeten

strobouwer-to-be Ewoud

Pixie zei

Geloof me, van dit aanbod zullen we gretig gebruik maken ;-)

Mme Zsazsa zei

Ik vind de eerste zin zéér bizar. :-)

Pixie zei

Hihi.