woensdag 21 januari 2009

Muren verdieping.

Een maand geleden waren we klaar met de muren van het gelijkvloers en konden we eindelijk beginnen aan de verdieping. Toen hadden we het gevoel dat het einde van de muren al in zicht was. Ondertussen zitten we in een nieuw jaar, met verse vakantiedagen die we liefst opsparen voor wat later in het jaar. De laatste weken gaat het dus aanzienlijk langzamer.

We zijn er wel in geslaagd de stromuren van de verdieping allemaal op te bouwen. Want zelfs in de vrieskou zijn we vlijtig bezig gebleven. Ook deze keer hebben we niet alles alleen moeten doen. Voor de lastigste muur hebben we zelfs onverwachte hulp gekregen van R en C. Dat was een toffe verrassing en het kwam goed uit.
Nu zitten we dus helemaal uit de wind. Het gebouw geeft al een huiselijk uitzicht. En bezoekers krijgen nu een veel beter beeld van hoe ons huis er zal uitzien.

Er wacht ons nog wat afwerking aan de muren. Zo moeten we alle muren nog scheren en de gaten zorgvuldig opvullen. De muur onderaan het dak wacht nog op kleine pakketjes stro en de balken van de vloer moeten aan de muur nog opgevuld worden. Die klusjes zullen we wel klaren terwijl we wachten op offertes voor onze ramen.

Stiekem vinden we het wel een beetje jammer dat het bouwen met strobalen nu al voorbij is. Het blijft na die twee maanden echt leuk om te doen. Almaar leuker zelfs, want we hebben de kneepjes van het 'vak' nu echt onder de knie. Met al het werk dat ons nog wacht, blijven we daar niet te lang over piekeren. We zijn nu al zeker dat we later nog meer muurtjes mogen bouwen bij collega strobouwers. Het lijkt ons leuk om anderen op weg te helpen.

Maar niet allemaal tegelijk alstublieft!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ziet er zeer professioneel uit! mooi!

Anoniem zei

'T ziet er professioneel uiten er is al heel hard gewerkt. Het is raar dat je met de motorzaag de muren moet scheren of is het een haagschaar. Succes nog
lieve en nonkel Hugo

Pixie zei

Nee hoor, het is een gewone haagschaar!

Anoniem zei

Hallo,

Het is misschien niet aan mij als amateur bouwer om hier een opmerking over te maken, eerder aan de architect: wordt er in de bouw niet altijd in verband geplaatst of het nu bakstenen of strobalen zijn? Op de fotos is te zien dat alle balen recht boven mekaar staan. Zelfs ijsblokken in een iglo worden in verband geplaatst... Hopelijk zitten er voldoende wilgentakken in de strobalen.

Succes nog verder!