vrijdag 9 januari 2009

Goede voornemens.

De tijd waarin we bij het begin van een jaar nog goede voornemens maakten, ligt al ver achter ons. We zijn ondertussen wat ouder en wijzer geworden en beseffen maar al te goed dat van die voornemens na een maandje nog weinig over blijft. Hoewel, misschien zitten we meer op een punt waarin we onszelf meer dan één keer per jaar in vraag stellen. Hoe het ook zij, we hebben geen speciale voornemens. Al zal dit jaar wel een aantal ingrijpende veranderingen met zich meebrengen. 2009 wordt het jaar van de grote verhuis. Want dat staat al vast: in september willen we op onze nieuwe stek wonen.

In de eerste plaats omdat de kinderen dan bij de start van het schooljaar naar hun nieuwe schooltje kunnen. Het lijkt ons vreselijk om halfweg het schooljaar de kinderen te laten overschakelen naar een andere school. Die grote vakantie zorgt voor een perfecte overgang. Dan beginnen we echt allemaal met een propere lei. Over de graad van afwerking van ons huis maken we ons geen illusies. De laatste maanden van dit jaar zal het een of andere vorm van bivakkeren worden.

In de tweede plaats hebben we graag een streefdatum voor ons project. Een echte planning of schema hebben we niet. Onze ervaringen met de verbouwingen van het huis waar we nu wonen, hebben geleerd dat hoe strakker de planning, hoe grover de overschrijding van de zelfopgelegde tijdslimieten. En dat brengt alleen frustraties met zich mee. Nee, met Casa Pixie pakken we de zaken aan wanneer ze zich voordoen. Dat wil niet zeggen dat we in het wilde weg bouwen. We doen gewoon alles stap voor stap, plannen niet te ver vooruit en nemen beslissingen wanneer het nodig is. Op voorhand alles proberen uit te dokteren heeft weinig zin.

Ja, er wacht ons nog een heleboel werk. Wij weten dit jaar wat te doen. Geen tijd dus voor goede voornemens. Of beter gezegd: geen tijd voor andere goede voornemens dan het eigenhandig bouwen van een ecologische woning.

Geen opmerkingen: