woensdag 29 oktober 2008

EPDM op dakterras.

Met de regenbuien van de laatste dagen zijn we het flink zat om telkens ons dakterras te controleren. Er ligt wel plastiek over, maar die waait al eens weg of laat toch wat water door. Dan moeten we het zaakje opengooien om alles te laten drogen en nadien weer afdekken. Het kost ons meer tijd dan ons lief is. We hebben ondertussen wel door hoe we het zo droog mogelijk houden, maar toch.

Vandaag kan eindelijk de dakwerker komen om onze EPDM te leggen. De werkmannen moeten eerst even bekomen na het aanschouwen van die knappe constructie. Nadien gaan ze er flink tegenaan. De baas komt tegen de middag langs om de werken te bekijken en geeft nog wat instructies. In de late namiddag ligt ons dakterras dicht. De jongste werkman is vastbesloten nog eens terug te komen om te zien hoe het verder evolueert. Alweer een zieltje gewonnen voor strobouw?

Ondertussen vullen we met de hulp van Vokke de vloer verder op met stro. Tegen de avond ligt meer dan de helft van de hele vloeroppervlakte dicht. We zijn goed opgeschoten. Iets na de middag zijn de afvoerbuizen ook geleverd zodat we die de volgende dagen kunnen plaatsen voor we de vloer helemaal dichtleggen.
Naast het huis begint onze werkput vol water te lopen. Daar moeten we zorgen dat het water beter kan weglopen naast de put in plaats van erin. Da 's een werkje voor volgend weekend.
1 opmerking:

Anoniem zei

Weer een stapje verder, ziet ik vakwerk uit met EPDM!De stapel strobalen is aan 't minderen zie ik...