zondag 12 oktober 2008

Dakske vol met stro.

Wat een fantastisch weekend! Om te beginnen is er een geweldig herfstweertje. Of zeg liever een prachtig nazomers weertje. Ideaal dus om stro in het dak te stoppen.

Zaterdag starten we met een korte inspectie. Zo gunnen we onze vrienden R en C, strobouwers in wording die bij ons maar al te graag wat ervaring opdoen, rustig de tijd om wakker te worden. Ook vake en jeugdvriend L zijn van de partij. Na een korte babbel geven we naar beste vermogen wat instructies. Stilaan komt iedereen op gang en tegen de middag loopt alles behoorlijk vlot. De oude rotten vullen met een sneltreinvaart het dakterras met strobalen. En terwijl de jonge kerels het hellend dak aanpakken, zeulen de meisjes rond met strobalen en zorgen dat de werf ordelijk blijft.

Zondag komt Nonkel J helpen. R is weer van de partij en C+++ versterkt de gelederen. Op het hellend dak wachten ons de lastigste klusjes: een smalle band en enkele kleinere gaten waarvoor we balen op maat moeten maken. R maakt balen op maat voor het dakterras en de rest houdt zich bezig met het grote dak. Zonder al te veel overleg lijken we allemaal wel te weten wat van ons verwacht wordt. Na de middag is het grote dak klaar en zijn ook de gaten in het dakterras opgevuld. Dan resten ons nog wat gaten in het kleine dak en moeten we het hele zaakje beschermen met grote lappen plastiek.

Met het schitterende weer zijn er heel wat fietsers op de baan. We zien bijna voortdurend mensen stoppen om te kijken naar onze werken. Enkele mensen wagen het ons aan te spreken. Dat vinden we helemaal geen probleem. Vooral omdat we al gezien hebben dat we ons werk zeker tegen de avond klaar krijgen. Lichtjes uitgeput en met pijnlijke armen en benen kunnen we terugblikken op een energiek en ontzettend leuk weekend. Zo samen werken aan een huis, tussen al dat hout en stro is een zalige ervaring. Geweldig ook hoe iedereen echt gedreven bezig is. Ze hebben stuk voor stuk te kennen gegeven dat we volgende keer weer op hen kunnen rekenen. Daar zullen we uiteraard onbeschaamd misbruik van maken!
(Nog eens bedankt aan de helpers!)Geen opmerkingen: