zaterdag 18 oktober 2008

Dakpannen.

Nu het stro in het dak zit, moet de schrijnwerker het dak zo snel mogelijk dicht maken. Het blijft een paar dagen droog en dat is net genoeg om de celit 4D platen op het dak te timmeren. De kepers en de panlatten worden er meteen opgevezen. Zodra het hele dak dicht ligt, zijn we gerust. Ons stro zal niet meer nat worden.

Er moet nog een stuk dak boven ons terras gebouwd worden. Dat dak geeft schaduw in onze woonkamer. Tenminste in de zomer. In de winter beschermt het ons tegen regen en laat het de laagstaande zon heerlijk binnenscjhijnen. Als dat eenmaal gebeurd is kunnen de pannen op het dak.
We zijn ondertussen heel tevreden met de keuze van onze dakpannen. Het donkerbruin past heel goed bij de houten balken. Zeker in het zonlicht geeft het een heel warme indruk.

Tijdens het weekend mikken we nog een paar kleine op maat gemaakt strobalen in het dakterras. Nu gaat dat nog vlot. Als we dat achteraf moeten doen zou dat een heel gepruts worden. Nog een paar dagen en de schrijnwerker is klaar. Volgend weekend kunnen wij eindelijk zelf aan de slag.


1 opmerking:

Anoniem zei

krijgt stilaan vorm, ge zit toch al onder dak!!! Ziet er goed uit, kleur van pannen oogt mooi....