zondag 10 oktober 2010

Toiletdeur.

Meer dan een jaar lang heeft een (doorzichtig) gordijn ons toilet afgeschermd. Zelf hebben we dat nooit als lastig ervaren. Tot onlangs op een verjaardagsfeestje een paar kinderen commentaar gaven op de activiteiten van anderen op het toilet. Toen hebben we besloten dat het tijd is voor een deftige deur.
De oorspronkelijke deuropening liep nog tot het plafond. Omdat hier later nog een trap moet komen, gaan we de deuropening verlagen tot net onder die trap. De trap zal langs de muur naar boven lopen. Je moet dus later onder de trap door naar het toilet. De deuropening zal nog net iets meer dan twee meter hoog zijn. Wat ons betreft ruim genoeg.
Onze eerste zorg is om de deuropening aan te passen. We hebben nog wat balkjes en enkele stukken fermacell platen liggen. Die zullen wel volstaan om deze deuropening en die van de technische ruimte af te werken. Uiteindelijk stoppen we er weer aardig wat uurtjes in. Na de houten draagstructuur moeten we eerst de fermacell op maat zagen en vastschroeven. Hier en daar moeten we twee platen aan elkaar zetten. Dat doen we uiteraard aan de binnenzijde van de bergruimte en het toilet. Daarna kunnen we het boeltje opvoegen en schuren. Dat herhalen we nog een keer om alles mooi effen te krijgen. Ook de muur in het toilet voegen we nu eindelijk op.
Na een weekend flink doorwerken, hebben we de muren mooi afgewerkt. Volgende week kunnen we die schilderen. Dan kunnen we eindelijk de deuren zelf gaan maken.
Geen opmerkingen: