zondag 17 oktober 2010

Deur maken.

Doordat de deuropeningen van bergruimte en toilet wat afwijken van de standaardmaten en we bovendien graag schuifdeuren gebruiken, gaan we die deuren zelf maken. We maken eerst een raamwerk met latten waar we viltmatten tussen kunnen monteren. Die viltmatten zorgen naast een beetje warmte- en geluidsisolatie voor wat extra stevigheid.
We maken eerst pennen en gaten in de latten. Het is een werk dat heel nauwkeurig moet gebeuren. De pennen moet precies passen in de gaten, dan zijn we zeker van een stevige houtverbinding. Er komt heel wat meten, passen en bijwerken bij kijken. We maken eerste de pennen op de juiste maat. Daarna maken we de gaten. Daarbij kan je best wat te klein beginnen om ze waar nodig wat ruimer uit te steken. Het duurt wel even, maar het is een rustgevend karweitje waarbij je best trots mag zijn op het resultaat.
Na een dag werken kunnen we het raamwerk in elkaar lijmen. Terwijl de ene deur droogt knutselen we de volgende dag de andere deur in elkaar. Volgende week werken we het raamwerk af.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dank! Zocht naar goed voorbeeld van een frame.
Doe je er hardboard overheen?