zaterdag 25 september 2010

Terras klaar.

Vandaag leggen we de laatste planken van het terras onder het afdak. Daarmee krijgt de hoek aan onze voordeur eindelijk een wat deftiger uitzicht. Al zijn we nog niet helemaal klaar. Voorlopig moeten bezoekers de geïmproviseerde trap van verweerde multiplex plaatjes nog gebruiken. Dat blijft nog altijd een stevige oplossing, maar mooi is anders. Volgende week maken we werk van een fatsoenlijke trap.
De rest van de namiddag gebruiken we om een deel van de verharding aan de inkom af te graven en aan de andere kant van het huis te storten. Vanaf morgen kunnen we de auto dan parkeren aan de minder mooie kant van het huis. Dan hoeven we niet langer op die auto te kijken vanuit de keuken of eethoek.
Morgenvroeg zullen we nog wat opmeten in de tuin. De buurman wil zijn haag verwijderen en een houten schutting in de plaats zetten. Uiteindelijk komt ons dat wel goed uit omdat we aan die kant toch een plantenborder willen aanleggen. Voor een haag zouden we dan weer wat ruimte moeten open laten of zorgen dat de border niet in de haag begint te groeien. Dan is een houten afscherming wel zo handig. Dat is een karweitje dat we liefst nog dit jaar aanpakken. Dan kunnen we volgende lente beginnen aan onze definitieve beplanting.Geen opmerkingen: