woensdag 15 april 2009

Eerste muurtje lemen.

Vandaag plaatsen we de laatste fermacell platen van de binnenwanden. Dat gaat ondertussen behoorlijk vlot. Tegen de middag zijn we daarmee klaar, net op tijd voor een heerlijke lunch met de kinderen in een stralend lentezonnetje.
Een half uurtje later kan het mengen van de leem beginnen. Op de workshops werd de leem gemengd met een betonmolen. Die hebben we nog niet dus beperken we ons tot een stevige betonmixer. Het is even zoeken naar de goede verhouding van leem, water en stro. Na wat geknoei krijgt de leem stilaan de consistentie zoals we die van de workshops kennen.

Dan volgt het grote moment. De kinderen krijgen de eer om te starten met de muur in hun kamer. Ze vinden het eerste wat vies maar helpen toch aardig mee. Al willen ze na enkele minuten toch liever gewoon gaan spelen. Vrij snel is onze bak leem opgebruikt en kunnen we opnieuw gaan mixen.

Tegen de avond hebben we enkele meters muur een eerste laag gegeven. De komende weken zullen we niet veel anders moeten doen dan smodderen, smijten en smeren met leem. We zullen eerst nog een goede methodiek moeten vinden om dit werkje efficiënt aan te pakken.


Geen opmerkingen: