dinsdag 25 november 2008

Sne(e)u(w).

Wij hebben sneeuw altijd leuk gevonden. Het sneeuwt niet zo vaak, en dan is het altijd uitkijken of de sneeuw blijft liggen. En of die wel goed plakt. Dan kunnen we sneeuwmannen gaan bouwen. Ondanks de eerder warme winters van de laatste jaren, is het ons al enkele keren gelukt een iglo of sneeuwman te maken. Ondertussen kan ons zoontje er ook al wat van. Het was zondag dan ook dolle winterpret.

Gelukkig waren we thuis gebleven. Anders was het wellicht nog mooier en leuker geweest, maar dan hadden we ons op de werf en onderweg danig geërgerd aan de sneeuw en nattigheid. Maandag bij de inspectie bleek dat het behoorlijk had binnengesneeuwd. Onze vloeren boven en beneden waren goed nat geworden. Gelukkig is de stromuur gespaard gebleven. Over het stro in de vloer maken we ons niet te veel zorgen. Uiteindelijk zal de OSB-vloer weer verdwijnen om op de strobalen een laag leem aan te brengen alvorens de finale planken vloer gelegd wordt. Op dat moment kunnen we de strobalen nog eens inspecteren. Dan zien we wel of er toch schade is opgetreden.

Ondertussen hebben we wel door dat we dringend ons huis beter moeten beschermen tegen de regen. Zeker nu de volgende lading stro binnen gestockeerd zal worden. Dat zullen we deze week eens aanpakken. Want dit weekend willen we verder werken aan onze stromuren. Ondertussen genieten we dan maar van de mooie winterplaatjes.

Geen opmerkingen: