zaterdag 26 juni 2010

Voorbereiding zijgevel.

Tussen enkele andere afspraken door werken we naarstig verder aan de gevel. De punt van de achtergevel is een tijdrovend karwei. In de eerste plaats omdat strobalen nu eenmaal rechthoekig zijn. We hebben die driehoek zo goed mogelijk opgevuld toen we de stromuren bouwden. En eerlijk gezegd waren we daar toen best tevreden over. Na de leem aan de binnenkant is die muur uiteraard aardig samengetrokken waardoor er bovenaan toch wat gaten zijn ontstaan. Dat moeten we dus zo goed mogelijk opvullen met stroleem. Vooral omdat net hier de warmte zal ontsnappen. We besteden er dus de nodige aandacht aan. Dat we dan geen tijd hebben om de zijgevel deftig te scheren, kan ons niet schelen. Of toch niet zo erg.
Het blijkt een lastige klus omdat we nu de leem bovenop de stelling moeten krijgen. Omdat de stelling niet zo erg groot is betekent dat leem en water in emmers via de ladder op de stelling heisen en dan op de stelling met de mixer aan de slag. Dat is niet geweldig comfortabel! We moeten de stelling bovendien een keer of drie verzetten om de hele muur af te werken. De hitte van de laatste dagen is daarbij geen pretje. We zullen de komende week al aan de voorgevel beginnen zodat we met de zon mee kunnen draaien: 's morgen de voorkant, 's middags de zijgevel en 's avonds de achtergevel. Dan hoeven we niet meer in de felle zon te staan.
De voor en achtergevel zullen we vast nog behoorlijk kunnen voorbereiden. Zowel opvullen met stro en leem, deftig scheren als berieten. Voor de zijgevel zullen we wellicht hier en daar een stuk niet kunnen bijwerken zoals we het eigenlijk willen. Ach, soms moet je keuzes maken.
Geen opmerkingen: