zondag 20 juni 2010

Voorbereiding gevel.

Een goede week geleden hebben we bericht gekregen dat de trasskalk voor de gevel in de loop van de volgende week geleverd wordt. De stucadoor komt dan begin juli die kalk tegen de gevel spuiten. Dat wil zeggen dat we nog twee weken tijd hebben om de buitenkant van onze stromuren bij te werken en op alle houten balken riet te nieten. Door een ongewone drukte op het werk heb ik de laatste twee weken nauwelijks aan het huis kunnen werken. Vanaf nu heb ik wat vakantie om goed verder te werken. Het zal nodig zijn.
Dit weekend zijn we gestart met de achtergevel. Eerst de plastiek eraf halen, dan alle grote gaten opvullen met stro. Vervolgens de kleinere gaten langs de randen nog eens opvullen met stroleem. Want los stro valt te gemakkelijk uit die smalle spleten. Door onze ervaringen van de voorbije winter weten we maar al te goed dat de cruciale punten van de isolatie tussen de balken en het stro zitten. Aan die koudebruggen willen we dan ook extra aandacht besteden. De onderkant van de muur gaat goed vooruit. Met een kleine stelling die ik gewoon kan oppakken kan ik de muur van het gelijkvloers helemaal afwerken. Het lastigste is het maken van de stroleem op die stelling. Maar ondertussen zijn we al wat meer gewoon.
We zijn uiteindelijk niet helemaal tevreden met de vooruitgang. Het neemt allemaal aardig wat tijd in beslag. Als we bedenken hoeveel muren we nog moeten doen - bovendien op grotere hoogte - gaan we het ergste vrezen. Het enige wat we daar aan kunnen doen is niet te veel piekeren en gewoon verder werken. We zien wel hoever we geraken. Wat we kunnen doen is meegenomen, de rest moet dan maar worden opgespoten met trasskalk. We zien wel hoe het vlot.

Geen opmerkingen: