zondag 13 september 2009

Douche, tweede poging.

Na verschillende e-mails heen en weer (en een telefoontje naar een Frans nummer) hebben we eindelijk de juiste handleiding te pakken om de deuren van de douche te kunnen monteren. En maar best ook want er blijven heel wat schroefjes en dopjes over. Zonder die handleiding zouden we ons zitten afvragen wat we verkeerd gedaan hebben. Eindelijk is er een douche in Casa Pixie. Nu nog warm water...

Gisterenmorgen hebben we de handdoekradiator en het nodige installatiemateriaal aangeschaft. Vandaag kunnen we dat allemaal installeren. Uiteindelijk kruipt daar behoorlijk wat tijd in. Alweer steekt een probleem de kop op. De radiator is standaard voorzien voor een aansluiting langs onder. Wij komen met onze leidingen van boven. Gelukkig kan dat wel met deze radiator, alleen hebben we dan nog een speciale stijgbuis nodig, te verkrijgen op bestelling. Voorlopig houden we het bij de minder elegante oplossing met buizen die achter de radiator tot onderaan lopen. Na enkele rondes testen en bijregelen zijn alle leidingen waterdicht aangesloten en heeft de installatie de juiste druk. We hebben dus eindelijk een douche, met een deur, een handdoekradiator én warm water. Jahoe!

Daarmee is de badkamer gebruiksklaar. Afgezien van de muren die nog een afwerkingslaag leem kunnen gebruiken. In elk geval hoeven we niet meer elders te gaan douchen.


Geen opmerkingen: