zondag 6 september 2009

Douche, eerste poging.

Na de eerste week school proberen we stilaan terug wat werk te verzetten in huis. We hebben al geïnformeerd naar een oplossing voor onze combi geiser/cv ketel. We zullen om dat ding aan de praat te krijgen inderdaad minstens een radiator aan de ketel moeten hangen. Op het eerste zicht lijkt dat niet simpel, zo'n mini cv-installatie. Tot blijkt dat de ketel daarop voorzien is: er zit een expansievat ingebouwd. Dus met wat leidingen en een ontluchtingsventiel kunnen we gemakkelijk een eenvoudige handdoekradiator installeren. Uiteindelijk bevalt het idee ons wel dat we met deze combiketel toch een soort vangnet hebben indien onze verwarmingsoptie (wat dat ook wordt) niet voldoet. Moeten we nog wel even een geschikte radiator vinden en uitpluizen wat we verder precies nodig hebben.

Ondertussen starten we met de installatie van de douchecel. Bij dit zelfbouwpakket is een duidelijke handleiding voorzien zodat alles vlot verloopt. Tot we bij de deuren komen. Die hebben een aparte handleiding omdat er verschillende opties bestaan (draaien, schuiven, recht, halfrond). Na wat zoekwerk op de site van de leverancier, vinden we alle installatiehandleidingen... behalve die van de deuren. We sturen meteen een berichtje naar het bedrijf om de ontbrekende handleiding te pakken te krijgen. Dat wordt even afwachten.

Koelkast bis.
Ondertussen werd eindelijk onze beschadigde koelkast vervangen door een gaaf exemplaar. Het verwisselen van de deur duurt wel wat langer dan het half uurtje dat de leveringsdienst ons wijs maakte. We zijn toch blij dat we het zelf mogen doen. Na anderhalf uur staat de kast te pronken op haar definitieve plekje in de hoek. Het is even wennen, want dit exemplaar maakt hakketak geluiden in plaats van het loeien van een koe. Verder is alles cool.

Geen opmerkingen: