dinsdag 2 december 2008

Calida meets Pixie.

Vandaag komt er een delegatie van vzw Casa Calida langs op onze werf. Bedoeling is om enkele werven in verschillende stadia te bezoeken. Onze werf is een van de uitverkorenen. Klinkt best mooi zo, alsof ons huis dan zo speciaal is. In werkelijkheid is onze werf gewoon goed gelegen om een gunstige route uit te stippelen. En enkele mensen willen wellicht weer eens wat anders zien.

Rond de middag arriveert een lichtjes uitgelaten bende. Met Mathias Lootvoet van het Leemniscaat erbij kan dat moeilijk anders. Deze immer opgewekte spring in 't veld (volgens Pixie is "ongeleid projectiel" een betere benaming) zorgt altijd voor ambiance. De spilfiguren van de vzw Geert en Hein zijn ook van de partij. We herkennen ook Jack die we tijdens de workshop hebben ontmoet. Peter Vos zelf en zijn collega zijn er uiteraard ook bij. Verder nog wat onbekend volk van andere bureaus.

Iedereen loopt een beetje vrij rond en er worden overal wat gesprekken gevoerd. Het gaat er zoals gewoonlijk heel gemoedelijk aan toe. We vangen hier en daar lovende woorden op over het ontwerp. Vooral het dakterras en de verschillende dakvlakken vallen bij veel mensen in de smaak.

Hein bestudeert de stromuren die we al gebouwd hebben en geeft nog wat tips. Mathias test de stevigheid van de muren door er met zijn volle gewicht tegen te springen. De muur houdt stand. Het ziet er dus behoorlijk uit. Enkele mensen wijzen ons op de holten en gaten in de net gebouwde muren. Die moeten we uiteraard nog opvullen. Maar dat doen we liever nadat alle muren opgebouwd zijn, terwijl we op onze ramen wachten.

Na een goed half uur en de obligate groepsfoto moet de groep verder. De lunch wacht. We krijgen nog enkele bemoedigende woorden en gelukwensen toegeworpen. Even later keert de rust weer. We zijn toch tevreden dat het allemaal goed zit met onze werf.

Geen opmerkingen: