zondag 3 april 2011

Klinkercirkel.

Het leggen van de klinkercirkel gaat vlot. Met de stevige buitenste cirkel is het simpel om de boord te leggen. De buitenste rijen kleiklinkers leggen we mee met de draairichting van de cirkel. Dan leggen we een rij klinkers er haaks op, mee met de richting van de straal. Na weer drie rijen mee met de cirkel leggen we het binnenste gedeelte in een visgraatpatroon. Dat vraagt wat meer aandacht. We moeten vanuit het middelpunt vertrekken. Dat visgraatmotief moet goed haaks liggen of de stenen passen niet meer in het patroon.
Uiteindelijk gaat het goed vooruit. Na de middag kunnen we zand tussen de klinkers vegen. We keren ook het kasseienterras nog eens. Nu mag het gerust nog eens regenen zodat alles goed vast komt zitten. Het grote werk aan het terras is klaar. We zullen de buitenste rand van de cirkel later wel eens opvoegen.
Voorlopig gaan we onze aandacht richten op de aanplanting van de tuin. We zitten in de ideale periode om te planten. Naast het terras zitten de eerste plantjes al in de grond en de lavendel staat al klaar naast de cirkel. Het is nog wat kaal, maar het is slechts een kwestie van tijd. Gelukkig heeft de sierbes van Bompi al een beetje volume, vergeleken bij de aangekochte hortensia's en de weigelia. Laat het maar groeien nu.
Geen opmerkingen: