woensdag 3 september 2008

Kiezels rijven.

De planning zit behoorlijk strak vandaag. Ik breng de kinderen naar school (dat was eigenlijk niet gepland), haal mijn vader op, en vertrek naar de werf. Rond een uur of tien wordt er zeven kuub kiezels geleverd die we tussen de funderingssokkels zullen verspreiden. Tussen tien en elf komt boer Fons met de tweede lading stro.

Als bij wonder loopt alles perfect. Rond half tien komen we op de werf. Bij onze inspectie zien we dat de plastiek een stuk is losgewaaid en enkele balen zijn natgeregend. We halen de plastiek eraf en leggen de overgebleven paletten naast de bestaande mijt. De natte balen leggen we aan de kant. We zijn er net mee klaar wanneer de vrachtwagen met kiezels arriveert.
Vijf minuten nadat de vrachtwagen vertrokken is, komt boer Fons op het toneel. Hij rijdt zijn tractor met de wagen naast de mijt en we stapelen de volgende vracht van 316 strobalen. Met de hulp van vader gaat het heel wat vlotter. Vooral het inpakken van de balen is veel gemakkelijker met twee. Deze keer spannen we touw rond de plastiek om de wind te slim af te zijn.

Na de middag halen we de rollen worteldoek, de kruiwagen en de schop boven. De volgende uren vullen we met uitrollen, snijden, schuppen, uitkappen en rijven. Volgende week de andere helft!

Geen opmerkingen: