Aan de straat ontsiert een niet al te prettig geurende gracht ons bouwperceel. Na een telefoontje met de technische dienst van de gemeente weten we wat we moeten doen om dat te verhelpen: een briefje sturen naar het schepencollege dat ons zal laten weten welke buizen we moeten kopen. De gemeente zorgt zelf dat de buizen geplaatst worden. Dat klinkt allemaal veelbelovend.
De vieze:
Een goede week nadat de brief verstuurd is, krijgen we al een positief antwoord en weten we wat we moeten bestellen (8 buizen met rek en kraag, 40 cm diameter en 2,5 m lengte). Na enkele offertes blijkt er behoorlijk wat prijsverschil te bestaan (van 650 tot 1100 euro!). Omdat het hier toch maar om betonnen buizen gaat, nemen we de goedkoopste. Die firma blijkt in de buurgemeente gevestigd, wat het transport beperkt en dus ecologisch gezien de beste keuze is!
Een week later krijgen we een telefoontje om het juiste adres te vragen en worden de buizen geleverd. Als we enkele dagen later een kijkje gaan nemen, blijken de buizen al onder de grond te zitten. Over de efficiëntie van de gemeentelijke diensten hoor je ons alvast niet klagen :-)
Tadaa, de ingebuisde:
1 opmerking:
Hallo,
Jullie hebben meer geluk dan wij.
Wij hebben in 2005 medere keren gevraagd om ons grachtje naast ons bouwperceel te mogen toeleggen.
Neen dat mocht niet (de provinvie Vlaams-Brabant zou daar streng in zijn.
Nu lees ik dat jullie een goedkeuring gehad hebben. Zo zie je maar dat er een willekeur is van behandeling van dossiers van gemeente tot gemeente !
Groetjes
Anne
Een reactie posten