woensdag 19 januari 2011

Afdichting nok finale!

In de vorige lente hebben we onze dakwerker aangesproken om onze nok regendicht af te werken. Ondanks vele beloften — en goede wil — heeft de man nog geen tijd gevonden om deze klus aan te pakken. Hij had een tijd geleden wel het nodige materiaal al besteld, dus ligt het moeilijk om toch nog iemand anders te vragen. In december heeft hij gelukkig beslist om de opdracht door te geven aan Jef, een bevriende schrijnwerker. Die heeft ons meteen opgebeld en enkele dagen later een bezoekje gebracht om te bekijken wat er precies moest gebeuren. Er leek dus eindelijk wat schot in de zaak te komen.
Maar met de aanhoudende koude in december is het opnieuw uitgesteld. Maandag was ik vast van plan Jef te bellen en te vragen of er nog wat van zou komen, toen hij plots aan de deur stond om een en ander af te spreken. Nog diezelfde dag is de hoogwerker aangekomen. De volgende dag heeft de goede man in regen en ijzige kou een hele dag grote panelen tegen de spanten geschroefd. Uit medelijden heb ik woensdag een snipperdag genomen en de man geholpen met het tweede deel. De panelen die we onder het dak tegen de gevel willen. Volgens ons de enige echte oplossing voor het binnensijpelende water. Die panelen moesten allemaal op maat gemaakt worden. Met twee was het alvast prettiger werken en het ging goed vooruit. In de late namiddag zaten alle paneeltjes stevig tegen de gevel.
Wat het contact met Jef een extra dimensie gaf, is dat hij binnenkort zelf voor zijn dochter een houtskelet gaat zetten voor een... strobalenwoning. Voor Jef was het meteen een kans om ons huis eens goed te bekijken. Tussendoor heb ik alvast wat tips meegegeven voor zijn dochter. Binnenkort kunnen we die wel op bezoek verwachten. Fijn!


zo was het vroeger...

1 opmerking:

eventjeswicht zei

Hey, casa pixie, ik heb jullie net 'ontdekt'. Wat een moedig traject voor de bouw van jullie droomhuis! Ik vind het heel straf dat architect/aannemer eronderuit muizen als er iets mis loopt. Ze zijn beide wel 10 jaar aansprakelijk voor als er effectief fouten gebeurd zijn, toch? Ik heb nooit in de architectuurpraktijk gestaan maar denken dat die nok dicht zou zijn zoals ie ontworpen/gebouwd is, lijkt me geen realistische inschatting van de architect. Maar die rekent er wellicht op dat jullie niet nog eens al die moeite gaan doen om het hem lastig te maken. En daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen. Veel succes nog, hoor. En hopelijk geraken de 'kinderziektes' gauw opgelost.