dinsdag 3 februari 2009

Raamidee.

We zijn bij de architect langs geweest om het over een eigenzinnige en betaalbare oplossing voor de ramen te hebben. Het idee is vrij eenvoudig. In plaats van kaders met glas te laten maken, laten we enkel de opengaande vleugels maken en plaatsen we voor de vaste ramen het glas rechtstreeks in een kader van het houtskelet. Zo betaal je voor de vaste ramen veel minder.
De architect heeft die methode zelf toegepast in zijn bureau. Zo konden we alles meteen in detail bekijken. Aan de binnenkant plaats je balken waar de vaste ramen tegen geplaatst worden. Op de buitenkant zet je de ramen vast met hout naar keuze. Deze methode vraagt wel enkele specifieke details. Zo moet je boven- en onderaan zorgen voor een correcte afwatering zodat er zeker geen vocht in je muren terecht komt.

Het idee staat ons best aan. En we zien het wel zitten om zelf kaders in het houtskelet te maken waar het glas in geplaatst kan worden. Als we het ruwweg uitrekenen, maakt het al snel een verschil van een paar duizend euro. Dat is uiteraard een mooie stimulans.


Geen opmerkingen: